Doua espressoare pentru dimineti aromate

Imagineaza-ti o dimineata fara aroma placuta a unei cafele. Trista, nu? Dimineata fara cafea e ca o plaja fara soare, cu exceptia celor care inca nu au descoperit ce inseamna o cafea sau care pur si simplu nu o suporta.

dimineata-cu-o-cafea-espresso

Beau frecvent cafea dimineata, e o necesitate, dar in plus ma bucur si de aroma, calitate si provenienta ei. Momentan locuiesc in Italia, mai exact la Verona, unde am descoperit cu adevarat ce inseamna o cafea, cum s-o bei si cum s-o alegi in ciuda faptului ca am lucrat cateva luni bune la Starbucks-ul de pe Victoriei unde am invatat ditamai abecedarul despre cafea. Nu spun ca nu e buna cafeaua de la Starbucks, dar nu stiu cum sa-ti spun, nu se compara cu cafeaua de aici.

Sunt foarte multe tipuri de bauturi, dar mereu am ramas la clasicul espresso, uneori ma mai dau si la cate-un cappucino. Deci, cum facem un espresso reusit, incorporat cu tot ce are mai bun o boaba de cafea. Intrebarea i-am pus-o unui italian si  raspunsul sau ferm si convingator a fost „moka”, dar pentru a face un expresso reusit la moka trebuie sa fim atenti tot timpul la gramaj si timpul de fierbere.

crema de espresso

Pentru ca traim in era tehnologiei putem profita la maxim de asta si pentru a ne satisface simturile dimineata, s-a inventat espressorul, care ne ofera maximul de aroma intru espresso reusit. M-am gandit sa aleg doua espressoare de doua tipuri: unul cu rasnita si celalalt cu capsule. (recomand espresoarele cu rasnita pentru un maxim de savoare) Faza e ca sunt zeci, poate sute de espressoare pe piata, asa ca, pentru problema asta am fost la un magazin local de espressoare in Verona pentru a ma interesa de la un expert. Primul espressor cu rasnita pe care mi l-a recomandat si care l-am gasit si la noi pe piata, a fost cel de la DeLonghi Magnifica pentru modul sau unic fara tuburi de a macina boabele instantaneu garantand astfel un espresso plin de savoare la o temperatura ideala. Iar al-doilea espressor automat cu capsule ( pe care ei nu-l prea agreaza pentru ca ei prefera ca boabele sa fie macinate proaspat) este cel de la NESCAFÉ® Dolce Gusto® Piccolo pentru ca e destul de avantajos la pret si probabil e foarte bine marketat in Italia. Deci aceste doua espresoare sunt cele mai iubite de italieni. Amandoua le-am incercat in magazin si garantez ca rezultatele au fost exceptionale. Pentru a-ti face o idee vizuala despre aceste espressoare am gasit si doua review-uri pe YouTube.

Espressor Dolce Gusto Piccolo 

Espressor DeLonghi Magnifica

6 răspunsuri

  1. Andres spune:

    ai lucrat la cafeneaua din Victoriei? 🙂

  2. nevazutu' spune:

    am cumparat expressorul de la Delonghi, sunt foarte multumit de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *