Pasta aglio, olio e peperoncino

Iti place iute? Mie, da!

Probabil cea mai simpla reteta italiana de paste, si datorita faptului ca sunt dependent de iute, imi place foarte mult. Sincer, ador retele simple, mi se pare genial cum din doar cateva ingrediente poti crea o adevarata „opera de arta”. Traiasca cucina povera! 🙂

Nu acum foarte mult timp, o „pitzipoanca” de la un canal romanesc tv se lauda cum stie ea sa stapaneasca aceasta reteta – am ramas socat: Boia de ardei, ulei vegetal… ?!!!! Doamne.

Pana sa ajung in Italia n-am stiut de aceasta reteta, voi profita de aceasta ocazie sa-i multumesc amicului meu Giuseppe, pentru zecile de retete culinare cu care m-a incantat. Deci, cam asa arata un plating cu Pasta aglio, olio e peperoncino:

Pasta aglio, olio e peperoncino

Si cam astia sunt pasii pentru a realiza aceasta simpla reteta de paste:

Ingrediente:

Spaghetti Barilla nr.3

Ulei de marline extra-virgin. preferabil: Bertolli Robusto

Usturoi de origine UE. Nu chinezesc!!

Peperoncini rosii proaspeti sau secco siciliano.

Patrunjel proaspat

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *