Taglierini cu Rosii, Busuioc si Chilli

Pur si simplu, o reteta de paste pe care o ador.

Pot sa spun ca ma simt foarte norocos pentru faptul ca in Italia, am incercat enorm de multe retete de paste de la localnici. Ador pastele. M-am indragostit de ele si sunt enorm de multe retete pe care noi, romanii, ar trebui sa le incercam. Nu doar clasica reteta: Paste cu ton.

Prima reteta, de care pur si simplu m-am indragostit e: Paste al Pomodoro con Chilli e Basilico. O reteta clasica „cucina povera” cu ingrediente simple dar cu un gust intens. In loc de Taglierini se pot folosi si Penne Rigatte sau Fusilli.

Ingrediente:

Rosii proaspete de gradina

Usturoi

Pepperoncini (ardei iuti, de preferinta cei rosii de talie mica)

Busuioc verde

Parmigiano Reggiano invechit 36 luni. (pentru un gust mai intens)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *